Gode råd til dig, der overvejer at købe fast ejendom Kommentarer lukket til Gode råd til dig, der overvejer at købe fast ejendom 359

Hvis du står og overvejer at investere i fast ejendom, er der nogle ting, der er gode at have in mente. Læs med her og bliv klogere på nogle af de vigtigste elementer, når du køber hus eller ejendom.

 

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en rapport, der beskriver den fysiske tilstand af en ejendom. Eventuelle skader på en bygning vil blive oplyst i en tilstandsrapport, og kan på den måde hjælpe til med at sikre både sælger og køber. En tilstandsrapport skal udføres af en byggesagkyndig, og er altså ikke noget, du selv kan gøre i samarbejde med sælger, men den er ret vigtig – ved hjælp af en tilstandsrapport kan du finde frem til, om der er nogle dele af huset, der kan hjælpe til med at få prisen ned.

 

Skødeskrivning

Et skøde er din dokumentation for, at du som køber er retsmæssig ejer af en ejendom. Når du overtager en ejendom skal der udarbejdes et skøde, der beviser, at ejendommen bliver overdraget til dig. Hvis du netop har købt hus, kan du få foretaget skødeskrivning hos din-bolighandel, så der kommer orden i papirerne.

 

Renovering

Ofte skal der noget renovering til, når man som køber overtager en ejendom. Det kan være i større eller mindre grad, men uanset hvad er det væsentligt at vurdere, om det er et projekt, man selv kan klare, eller om man skal have professionel hjælp. Ofte handler det om, hvorvidt man vil bruge flere penge på at overlade projektet til et byggefirma, eller om man har tiden, evnerne og lysten til selv at gå i gang. Tag eventuelt en uforpligtende snak med et byggefirma for at høre, hvad en eventuel pris for et renoveringsprojekt vil ende på, så du har en idé om, hvor meget du kan spare ved selv at gøre det, og om det er det værd, i forhold til hvor lang tid det vil tage.

Previous ArticleNext Article