Sådan holder du din kloak sund Kommentarer lukket til Sådan holder du din kloak sund 254

Kloakken er en af de mest brugte og vigtigste dele af huset, fordi den samler alt det spildevand, du bruger i din dagligdag. På grund af det store behov for, at kloakken virker korrekt, er det derfor vigtigt, at den vedligeholdes korrekt. Hvis du ønsker mere information om, hvordan du holder din kloak sund, så du undgår rotter, oversvømmelser og andre ubehagelige oplevelser, så læs med i denne artikel.

Sådan vedligeholder du kloakken

En kloak består af forskellige rør, som leder spildevand ud af boligen. Disse rør består oftest af beton, som har en estimeret levetid på 50 år, eller hård plast, som har en levetid på omkring 100 år. Alle boligejere har pligt til at vedligeholde kloakken, hvilket nemmest kan ske ved at få dem spulet igennem af en kloakmester. Ved at spule kloakken igennem, fjernes alt skidt, så kloakken kan fungere som ny igen. En kloakmester kan dog også tjekke og udbedre eventuelle revner og andre skader gennem et kloakeftersyn. Det anbefales, at kloakken tjekkes igennem én gang årligt.

Mange glemmer septiktanken

Udover kloakken er septiktanken også er en vigtig del af boligen. Septiktanken kaldes også en bundfældningstank, og den holder på alt det skidt, der bliver skyllet ud i toilettet, badeværelsesristen og håndvasken. Septiktanken skal, mod hvad mange tror, tømmes, når den er fyldt, for slammet ophober sig, og meget af dette slam kan ikke nedbryde sig selv. Hvis den ikke bliver tømt regelmæssigt, kan slammet løbe ud med resten af spildevandet og ende med at forurene grundvandet. Septiktanke skal derfor gerne tømmes en gang om året af en slamsuger, så du ikke får problemer med denne. Hvis du bor på Sjælland i nærheden af København, Roskilde eller Sorø, kan du få hjælp af Kajs TV-Inspektion, som står klar med slamsugeren, så du kan få tømt din septiktank.

Previous ArticleNext Article