Skal der nyt tag på boligen? Læs med her Kommentarer lukket til Skal der nyt tag på boligen? Læs med her 358

Når man skal have nyt tag på boligen, er der flere forskellige ting, man bør have sig for øje, således man finder frem til den rette tagbelægning, der kan ligge på boligen mange år frem i tiden. Det handler ikke kun om at få valgt tag i det rette udseende, da der også er mange andre forskellige parametre, der bør spille ind, når man skal have nyt tag til boligen. Dette kan eksempelvis være i henhold til holdbarheden på tagbelægningen, der gerne skal være lang, hvilket især gør sig gældende, hvis man har et forholdsvis nyt hus, der skal have nyt tag, da der ikke er den store for, at et nyt hus skal storrenoveres. Står du overfor en renovering af dit hus og ønsker at være på den sikre side med hensyn til økonomien, så kan du på denne side finde information omkring dine lånemuligheder på nettet.

Taghældningen spiller en rolle i valg af tagbelægning

Når man skal vælge tagbelægning, er det faktisk også essentielt, at man har et øje for tagets hældning, da det også får en indflydelse på eksempelvis tagbelægningens tæthed. Eksempelvis vil tagpap kunne lave et tæt tag med taghældninger helt ned til 1-2 grader, hvormed denne type af tagbelægning også er særdeles fleksibel. Ønsker man derimod teglsten, er det vigtigt, at der er en taghældning på omkring 15-20 grader for, at man kan få lavet en solid tagbelægning. Det skyldes blandt andet, at teglsten er en åben type af tagbelægning, hvilket medfører, at taghældningen skal være minimum 15 grader for, at taget kan laves tæt. Tagpap er derimod en lukket type af tagbelægning, hvilket medfører, at det er muligt at lave en lukket og tæt tagbelægning på tage næsten uden tagbelægning.

Udseendet på de forskellige tagbelægninger er også vigtige at overveje nøje

Det er dog ikke sagt, at udseendet på tagbelægningen ingen rolle skal spille, da det er meget vigtigt, at man får valgt en type af tagbelægning, der i sit udseende stemmer overens med boligens udseende. Har man eksempelvis en nyere bolig med et meget moderne udseende, kan det være en fordel eksempelvis at vælge tagpap, teglsten af moderne udseende, stålplader i bølgeprofil eller lignende. Har man en bolig af mere traditionelt udseende med eksempelvis gammelt murværk, kan det være en fordel at vælge nogle teglsten, naturskifer eller lignende, som passende kan benyttes til boligen. Det er dog også muligt at benytte en nyere type af tag til et ældre hus, hvilket også kan være med til at give huset et mere moderne og helt nyt udseende.

Previous ArticleNext Article