Skal du lave nyt børneværelse? Kommentarer lukket til Skal du lave nyt børneværelse? 248

Er der kommet et nyt medlem til familien, så der er brug for et nyt værelse? Eller kan dine to børn ikke længere dele værelse, så de er nødt til at have hver sit? Hvis du står og skal lave et nyt børneværelse, så få her nogle tips til, hvordan du kan gøre det.

Vælg en ny vægfarve 

I stedet for, at alting altid skal være så hvidt i hvidt, så spring ud i at male væggene i en lidt anderledes farve. Hvis du synes det bliver for meget, så nøjes med én eller to af væggene. Du kan male dem i alt fra lysegul, mintgrøn eller babyblå til beige eller lyserød. Det kan altid males over om noget tid igen, så vær ikke bange for lidt forandring. En idé er også at male en væg med tavlemaling. Det gør, at væggen bliver til en tavle, hvor børnene kan tegne på.

Vær ikke bange for farver 

Vær generelt ikke bange for farver, når du indretter børneværelse. En masse farver vil kun gøre det mere hyggeligt og spændende for de mindste. Vælg nogle møbler, puder, plakater mm. i nogle forskellige farver, så der bliver skabt noget liv i rummet. Lad desuden gerne de mindste være med i processen. Lad dem vælge nogle af farverne og mønstrene til de forskellige ting. Hvis de har været med igennem noget af processen, vil det være endnu sjovere for dem at se det endelige resultat. Man kunne godt tænke, at det ville blive for mange farver, når der også bliver tilføjet legetøj, som har alle mulige farver også, men ingen har taget skade af farver i hverdagen. 

Gør det sjovt at være der 

Vigtigst på et børneværelse er, at børnene kan lide at bruge tid der. Pynt op med noget nyt legetøj og nye spil. I har garanteret allerede en stor samling af ting og sager derhjemme, så derfor kunne I f.eks. investere i nogle lærerige spil. Nogle hvor børnene bliver aktiveret på en helt ny måde. Køb f.eks. legetøj og spil fra SpektrumShop.De sælger ligeledes kuglerdyner til børn, som har svært ved at sove og Time Timer til folk, som har svært ved at holde koncentrationen. 

Tænk over belysningen 

På et børneværelse skal der være belysning nok til at kunne sidde og lege på gulvet året rundt. Der må samtidig gerne være plads til noget hyggebelysning til om aftenen, når det er sovetid. Det kunne f.eks. være en fin lyskæde langs loftet. Til sidst er det også en god idé med en natlampe, hvis nu der skal læses godnathistorie. 

Hav godt med opbevaring 

Der kan meget hurtigt blive rodet på sådan et børneværelse, så derfor er det smart at have nogle store, enkle kurve eller kasser, hvor alt legetøj kan samles i. Når børnene så er færdige med at lege, kan alt tages derop i, og så ser der nogenlunde pænt og ryddeligt ud igen. Kurvene eller kasserne kunne eventuelt være en neutral farve, så det ikke bliver for meget. 

Previous ArticleNext Article