Hvilken form for sterilisation skal jeg vælge til min hunkat? Kommentarer lukket til Hvilken form for sterilisation skal jeg vælge til min hunkat? 304

En hunkat, der er i sine hormoners vold, kan være en plage uden lige. Hun vil gøre, hvad hun kan for at komme hen til/ud til hankatte, alt imens hun vil mjave højlydt og vedvarende. Samtidig vil hun gnubbe og gnide sig op ad det meste, hun kommer i nærheden af. Skulle det lykkes hende at komme i selskab med en hankat, så er risikoen for graviditet overhængende. Skulle det ikke lykkes at få kontakt med en hankat, så lider hun over dette afsavn, da parring er en fuldstændig naturlig del af hendes væsen. Alt i alt er der mange gode grunde til at sørge for, at ens kat bliver steriliseret. Vil man gerne have sin hunkat steriliseret, så findes der to typer: den permanente og den midlertidige.

Permanet løsning

Den permanente er en neutrailisation af katten, hvor den får fjernet æggestokke og livmoder. Denne operation udføres under fuld narkose på den lokale dyreklinik. Den væsentligste bivirkning ved denne metode er, at kattens stofskifte bliver nedsat ganske væsentligt. Det kender vi også fra mennesker af, når hormonproduktionen falder, er der rigtig mange, der nemmere tager på. Det nedsatte stofskifte betyder, at katten skal have specialfoder lavet netop til neutraliserede katte. Læs alt om neutralisation af katte her.

Midlertidig løsning

Den midlertidige løsning er p-piller. Fuldstændig som ved p-piller til mennesker, så afhænger effektiviteten af, at man tager dem regelmæssigt. For katte betyder det, at hvis man skal være sikker på, at de er beskyttet mod uønsket graviditet, så skal pillen gives til dem én gang i ugen. Derudover skal man være sikker på, at katten ikke kaster pillen op. P-pillen er en god løsning, hvis man enten værger sig ved, at ens kat skal i fuld narkose eller, hvis man ønsker at avle på katten på et senere tidspunkt.

Previous ArticleNext Article