Med en hjertestarter kan alle redde liv Kommentarer lukket til Med en hjertestarter kan alle redde liv 261

Med en hjertestarter kan alle redde liv Kommentarer lukket til Med en hjertestarter kan alle redde liv 262

Du har måske tænkt tanken før, eller også har du hørt om lignende situationer. Men hvad gør du egentlig, hvis du, eller nogen du kender, en dag får et hjertestop? Er du i stand til at udføre hjerte-lungeredning og give den fornødne hjælp? Det er langt fra alle, der stadig kan huske genoplivningsmetoden fra deres førstehjælpskursus, og det kan derfor være en fordel at have en hjertestarter i nærheden. En hjertestarter er designet således, at den ved opstart guider dig igennem situationen og fortæller dig, hvad du skal gøre. På denne måde kan alle redde liv.

Hjertestarteren kan være forskellen mellem liv og død

Når man får et hjertestop, gælder det om at være hurtig på aftrækkeren. En person med hjertestop skal have akut hjælp, for ellers kan det gå grueligt galt. Overlevelsesraten falder med 10% for hvert minut der passerer efter de første 5 minutter efter hjertestoppet indtræffer. Derfor går der heller ikke mere end 10 minutter, før det ser værst ud. Det er her hjertestarteren kommer ind i billedet. Med den i nærheden, kan du starte genoplivningsprocessen med det samme og på denne måde forøge personens chancer for at overleve.

Tilgængelighed døgnet rundt

Selvom hjertestartere kan findes flere og flere steder nu om dage, er der stadig mange hjertestartere, der ikke er tilgængelige døgnet rundt. Hjertestartere hænger både i private hjem, foreningsbygninger og andre virksomheder, men mange af disse låses væk udenfor arbejdstiden. Det er et problem, da mange hjertestop indtræffer uden for arbejdstiden, og hjertestarterne kan derfor ikke anvendes. Derfor bør du være opmærksom på, at hvis du anskaffer dig en hjertestarter, skal der helst være adgang til denne døgnet rundt. På denne måde kan den være med til at redde så mange liv som overhovedet muligt.
Mangler du en hjertestarter i hjemmet eller din lokale forening? Så kan du med fordel overveje at købe en Philips hjertestarter fra foerstehjaelp-shoppen.dk.

Previous ArticleNext Article