Sådan sikrer I hinanden og jeres børn, når I ikke er gift Kommentarer lukket til Sådan sikrer I hinanden og jeres børn, når I ikke er gift 387

Sådan sikrer I hinanden og jeres børn, når I ikke er gift Kommentarer lukket til Sådan sikrer I hinanden og jeres børn, når I ikke er gift 388

”Den slags sker aldrig for mig”. Sådan tænker langt størstedelen af danskerne, når de hører om ulykker og død. Heldigvis er død og ulykke ikke hverdagskost for langt de fleste, men alligevel tilrådes det på det kraftigste at tjekke op på, hvordan man har sikret hinanden og sine børn, hvis uheldet skulle være ude.  Her er det særligt de såkaldte papirløse forældre, altså de forældrepar, som ikke er gift, der bør tage et ekstra kig på, hvordan de står stillet.

En snak om testamenter og død er ikke så romantisk, men det er om ikke andet noget, man ikke kan gøre for tidligt. Det handler nemlig om at sikre sig imod alt det, som man ikke ønsker, sker.

 

Testamenter

 

Testamenter og ægtepagter kan have enorm betydning for, hvordan I er sikret, hvis uheldet skulle ramme enten mor eller far, når I ikke er gift. Ved et giftermål bliver der automatisk indgået aftaler om formueforhold og arveret, som sikrer hinanden som værende hinandens nærmeste pårørende. Er man derimod i et papirløst forhold med børn, vil børnene i tilfælde af den ene forælders død være angivet som nærmeste pårørende – og derved vil al arv gå til børnene. Det kan i mange tilfælde betyde en stor økonomisk belastning til den tilbageværende forælder, som altså ikke har arveret. Dette gælder uanset, hvor mange børn man har sammen eller hvor mange år, man har været samboende.

Et ægteskab er dog ikke den eneste mulighed for at sikre hinanden og børnene, da man – næsten – kan skrive sig ind i de samme forhold gennem et testamente. Her er det en god idé at have en advokat med på råd, som kan lede jer uden om eventuelle faldgruber samt rådgive jer i forhold til, hvad der er værd at overveje at skrive ind i jeres testamente.

 

Previous ArticleNext Article