Tilpas dine fag og uddannelse efter fremtiden Kommentarer lukket til Tilpas dine fag og uddannelse efter fremtiden 244

Der er mange uddannelser at vælge i dag, og titlerne kan være lange of fine, men hvad vej skal man vælge. Og hvordan er det med job efter uddannelse? Vi gir dig et par overvejelser du bør have med dig inden du vælger retning.

Jagten på drømmejobbet er lettere, end du tror

Inden du vælger uddannelsesretning, er det smart at tjekke hvor mange der efter den uddannelse du drømmer om at læse rent, faktisk får job inden for deres fag. Det er blevet mere og mere kendt, at virksomheder har svært ved at følge med i hvad den nye. Cand. Mag egentlig tilbyder arbejdsgiver efter endt uddannelse.   Det kan være svært at spå om fremtiden, men du gør klogt i at undersøge hvad verden har brug for i fremtiden. Den viden kombineret med dine interesseområder, er en ret sikker vinder på succes og en fremtid på jobmarkedet. Synes du at business & e-handel er super spændende, tilbyder IBC Kolding mange forskellige uddannelser som er tilpasset fremtiden. Du behøver ikke den store grundviden inden du ansøger, og derudover tilbyder en del af virksomhederne grundførlob med elevplads samtidig med du læser. Vil du samtidig med din uddannelse gerne have praktisk erfaring, er det her vejen at gå.

Måske har du gjort dig tanker om hvordan drømmejobbet ser ud på daglig basis, men hvis du vil være helt sikker, kan du med fordel kontakte en der netop laver det du gerne vil i fremtiden, og få lov til at følge vedkommende en dag eller to. Så har du mulighed for at forventnings afstemme, inden du vælger noget på baggrund af hvad du tror jobbet vil indeholde.

 

Drømmejobbet kan du få på mange måder

Er du allerede i gang med din uddannelse, eller ved at afslutte den så står du måske allerede nu, og spejder efter den rette hylde på jobmarkedet. Alle folk du spørg vil helt sikkert komme med forskellige historier om hvordan de fik fat i drømmejobbet, eller hvor de startede deres rejse. Mange mennesker bruger i dag deres netværk, og vi har netværk i mange sociale netværk. LinkedIn er et populært redskab, som giver både ansøger og mulig chef mulighed for at se hvad man har lavet de sidste par år. Er du linket med en virksomhed du finder særlig interessant, er det her en god mulighed at holde forbindelse og kontakt på.  Potentielle ansatte eller ledere har nemlig god mulighed for at få foden ind i virksomheden på hurtigere.

Har du ikke det store netværk inden for dit interesseområde er der mange virksomheder som tilbyder rådgivnings forløb. Ballisager er en af de store spillere på markedet, og er både fremme i skoene med de seneste tendenser og viden omkring hvad der rør sig på jobmarkedet og i virksomhederne. Du kan også finde en masse gode artikler der hjælper dig med det rette mindset, til at stå ud fra mængden og blive set og opdaget på baggrund af dine kvalifikationer og kompetencer. Der er masser af hjælp at hente online, og du kan også altid gribe telefonen og snakke med virksomheden, og få indsigter viden om hvad retning de skal, og om der er en plads til dig efter endt uddannelse. Det skader aldrig at prøve.

Previous ArticleNext Article