Firmagaver – forkæl dine ansatte Kommentarer lukket til Firmagaver – forkæl dine ansatte 290

Firmagaver – forkæl dine ansatte Kommentarer lukket til Firmagaver – forkæl dine ansatte 291

Som virksomhedsejer er det i din interesse at skabe et miljø, hvor dine ansatte har det godt og føler sig værdsatte. Faktisk er virksomheder i Danmark meget optaget af at skabe gode rammer og et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Det er nemlig en af måderne, hvorpå man kan holde på kvalificeret arbejdskraft – samtidig med at man opbygger sit ry som et godt sted at være. Måske er det derfor, de danske virksomheder bruger flere og flere penge på at forkæle deres personale?

Gaver til medarbejdere vinder frem

I de senere år har Dansk Erhvervsliv opdaget en tendens til, at virksomhederne bruger flere og flere penge på gaver til personale. Tendensen er, at arbejdsgiverne køber adgang til gaveshops, hvor de ansatte selv kan vælge deres gave. Lyder det ikke ligefrem som en overraskelse? Muligvis, men tanken er, at de ansatte rent faktisk kan vælge ting, de finder interessante – fremfor at modtage en gavekurv år efter år.

Gaveshoppen fungerer på den måde, at virksomheden køber adgang inden for en bestemt prisklasse. Selvom man f.eks. tildeler 500 kr. pr. medarbejder, er det dog ikke unormalt, at medarbejderen kan se ting, der har en højere butiksværdi. Det skyldes, at gaveshoppen køber ind i større omfang – og ikke har samme udgifter til fysisk butik m.m.

Den ansatte ved naturligvis ikke, hvilket beløb han er hun har til rådighed. Personen modtager et login, og kan så se de mange gaver, der kan vælges iblandt. Her er gaveshoppen meget alsidig og har ofte kategorier inden for alt fra hjem til personlig pleje, specialiteter, oplevelser og meget mere. Den ansatte vælger nu selv den gave, som passer.

Gaven er en tak

Hvorfor overhovedet give en gave i firmaet? Jo, gaven skal ses som en ekstra tak – og ikke mindst anerkendelse – af den ansattes indsats i årets løb. Netop anerkendelsen er vigtig, når man taler om at føle sig til rette på sin arbejdsplads. Denne ekstra påskønnelse viser, at virksomheden er glade og tilfredse med de mennesker, der møder ind dag efter dag hele året.

Firmagaven er derfor et ekstra gode for medarbejderen, men måske vigtigst af alt en synlig måde at vise taknemmelighed og anerkendelse på for arbejdspladsen. Den slags skaber en positiv stemning og knytter de ansatte til deres job.

Previous ArticleNext Article