Guide: Sådan kommer du bedst fra start med din virksomhed Kommentarer lukket til Guide: Sådan kommer du bedst fra start med din virksomhed 577

Alle entreprenører ønsker en succesfuld virksomhed, men det er ikke så nemt som man måske forventer. Fra opstart af en virksomhed er det vigtigt, at bygge det rigtige fundament og vide, at indtægter og succes ikke kommer fra begyndelsen. I begyndelsen oplever man oftere modtand, udgifter, lange arbejdstider og perioder uden løn. Dette er vigtigt, at forberede sig selv på inden man opretter sin virksomhed. For at opbygge et succesfuldt firma skal du oprette og finjustere en forretningsplan, vurdere din økonomi, udfylde alt juridisk papirarbejde, vælge dine partnere, planlægge din vækst ved opstart og vælge de bedste værktøjer og systemer til at hjælpe din virksomhed med markedsføring og salg.

For at gøre det nemt og overskueligt, kan du følge disse punkter som hjælp til opstart af din virksomhed:

1. Hvad er en forretningsplan?

En forretningsplan er et dokument, der kortlægger detaljerne i din virksomhed. Det dækker, hvad din virksomhed vil sælge, hvordan den vil blive struktureret, hvordan markedet ser ud, hvordan du planlægger at sælge dit produkt eller din service, hvilken finansiering du har brug for og hvad dine finansielle fremskrivninger er.

2. Virksomhedsbeskrivelse

Dernæst har du din virksomhedsbeskrivelse. Her har du mulighed for at give et resumé af, hvad din virksomhed gør. Heri er din missionserklæring, forretningsstruktur og virksomhedsejerens detaljer og placerings detaljer. Det er også en god ide at inkludere, hvorfor dine produkter eller tjenester er unikke eller nødvendige for markedet.

3. Markedsanalyse

Et af de første spørgsmål man skal stille sig selv når man har en forretningside er, hvilket marked tilhører det og er der egentlig et marked? Hvad er din målgruppe og hvorfor er du unik eller bedre for din målgruppe end dine konkurrenter? Når du har fundet svar på disse spørgsmål skal du se på, hvilket segment din målgruppe tilhører: Er det f.eks. lavindkomstfamilier eller mellemindkomstfamilier? Derefter kan du se på om dit marked er voksende eller stillestående. Når alt dette er gjort har du en god markedsanalyse, men for at færdiggøre den og få et bedre indblik i markedet kan du lave en brancheanalyse-model kaldet Porters Five Forces, med denne får du også indblik i dine konkurrenter på markedet.

4. Ledelse

Brug dette afsnit til at skitsere din virksomheds unikke organisation og ledelsesstruktur. Hvem vil være ansvarlig for hvad? Hvordan vil opgaver og ansvarsområder blive tildelt hver person eller hvert hold?

5. Marketing og salgsplan

Her kan du planlægge dine omfattende marketing- og salgsstrategier, der dækker, hvordan du planlægger at sælge dit produkt. Før du arbejder på din marketing- og salgsplan, skal du have din markedsanalyse fuldstændig færdiggjort og du skal have fundet dine ideelle kunder.

På markedsføringssiden vil du dække svar på spørgsmål som: Hvordan planlægger du at trænge ind på markedet? Hvordan vil du vokse din virksomhed? Hvilke kanaler vil du fokusere på til distribution? Hvordan vil du kommunikere med dine kunder?

På salgssiden skal du dække svar på spørgsmål som: Hvad er din salgsstrategi? Hvordan vil dit salgsteam se ud, og hvordan har du planer om at vokse det over tid?

Hvad er den gennemsnitlige pris pr. salg? Her er hvor du kan gå ind i din prisstrategi.

6. Finansielle planlægning

Her skal du redegøre for din økonomiske model detaljeret, herunder din opstartspris, finansielle fremskrivninger og fremadrettede investeringer. Når du har planlagt dine omkostninger, skal du retfærdiggøre dem ved at angive dine økonomiske fremskrivninger. Dette er især vigtigt, hvis du leder efter finansiering til din virksomhed. Sørg for, at din økonomiske model er 100 pct. korrekt. Dette er vigtigt for, at have den bedste chance for at overbevise investorer og lånekilder til økonomisk støtte din virksomhed. Er det svært for dig at finde kapital til opstart af din virksomhed? Så bare rolig, du kan nemt og hurtigt lån penge nu

7. Love og juridisk arbejde

Det sidste punkt er love og juridisk arbejde. Før du opstarter din virksomhed er det vigtigt, at finde ud af om det du foretager dig er lovligt, om det er gjort før, om der er patent på et lignende produkt mv. Dette punkt kan godt være uoverskueligt for de fleste, der vælger at starte egen virksomhed, men det er et vigtigt punkt da der kan komme store omkostninger i sidste ende, hvis man ikke gør dette og ender med at overtræde visse love.

Held og lykke med din virksomhed!

Previous ArticleNext Article