Sådan får du et fyldigere liv Kommentarer lukket til Sådan får du et fyldigere liv 264

I dagens samfund kan det være svært at sætte fingeren på, hvad man egentlig gerne vil. Man har så mange valg, at man slet ikke kan vælge. På engelsk kalder man dette for ”overchoice” og det er nemlig paradokset ved at have for mange valg. Derfor kan det nogle gange ende i, at man slet ikke ser noget, fordi man f.eks. har brugt for lang tid på at lede efter en film man gerne vil se på en streamingtjeneste. Dette ses også i hverdagen; det ses f.eks. i for mange uddannelser for at unge kan vælge, man kan også næsten alt i dag, og derfor ender man med at gøre intet. Dog skal man helst ikke ende i, at man ikke har én ting man bare kan gøre, for at puste ud. Det er altså menneskeligt og naturligt at have en hobby, udover at sidde på telefonen og kigge på ingenting.

Sådan finder du en hobby

At finde en hobby kan være svært, især med den såkaldte overchoice vi finder i samfundet. Man kan starte med at begrænse hvad man vil. Start med at kigge på hvad du kan lide; skal du bruge dine hænder, og måske begynde at strikke? Du kan f.eks. finde noget garn her, og ikke på de forskellige slags der findes; se om ikke det er noget for dig.

Prøv noget nyt

Det kan være, at man bare ikke kan gå i gang. Det gør ikke noget, at man ikke kan finde ud af hobbyen i starten; det er meningen. Det kan nemlig være demotiverende at ikke kunne noget, og derfor giver man op. Det er dog uhyre vigtigt, at man prøver noget nyt, når man skal finde en hobby, og man skal derfor heller ikke holde sig tilbage. Husk at have ja-hatten på, når det handler om en ny hobby, som skal fylde meget!

Previous ArticleNext Article