Elpriser er ikke bare elpriser Kommentarer lukket til Elpriser er ikke bare elpriser 392

Hvis du bor i byen, kan du garanteret nikke genkendende til, hvor irriterende det er, at man bliver opsøgt af sælgere, der på gadeplan prøver at få en til at skifte el-leverandør. Og hver gang man møder en af de mange sælgere, bliver man defensiv, for elpriser er jo bare elpriser, og der er jo ikke forskel på energi – uanset om man køber det hos den ene eller den anden el-leverandør. Men hvis man tænker sig om en ekstra gang og kigger på de mange alternativer, der er på markedet, kan man måske alligevel blive overrasket.

I artiklen her fortæller vi lidt om, hvordan man faktisk godt kan spare penge på at skifte el-leverandør.

Energi er en handelsvare

Når man i dag tænker på el, har man en forestilling om, at det kommer fra vindmøller og solceller. Og det kan faktisk være svært at se el som værende en vare, der kan købes til forskellige priser.

Men så simpelt er det ikke helt. For selvom el er energi, og selvom produktet ikke er forskelligt, uanset om det kommer fra de tyske atomkraftværker eller vestkystens vindmøller, er det samtidig en vare, man kan forhandle om.

I dag er der firmaer, som spekulerer i at handle med energi på et plan, hvor man kan sammenligne med aktier og obligationer. Og det er disse spekulationer, der gør det muligt for nogle leverandører at sælge billigere el til forbrugerne. Se mere om elpriser her.

Sådan finder du de billigste elpriser

Er du på udkig efter en leverandør, der kan levere el til dig billigere end din nuværende leverandør, kan du med fordel gøre det via nettet. Gennemskuelige prissammenligningsportaler viser forbrugeren, hvor de kan handle el billigt. Og hos disse er der sjældent en skjult agenda. Men det presser leverandørerne til at være gennemsigtige, når de skal prissætte deres elpriser.

Der findes garanteret en leverandør, der er billigere end din nuværende, og besparelse er sikkert ikke ubetydelig. Alternativt kan du jo stoppe op, når en gadesælger næste gang vil i kontakt med dig på gaden – måske du ender med at spare penge på din elregning.

 

Previous ArticleNext Article