Sådan skaber du fokus på bæredygtighed i din virksomhed Kommentarer lukket til Sådan skaber du fokus på bæredygtighed i din virksomhed 267

Bæredygtig udvikling er et stort samtaleemne. Du hører sikkert ofte om nye miljøvenlige, energibesparende og grønne produkter og teknologier. Politikkerne debatterer kontinuerligt om, hvordan man bedre kan udnytte ressourcer. Flere og flere virksomheder får større fokus på bæredygtighed, og måske har din virksomhed også et ønske om dette.

Fordele ved at vælge grønt

Der er selvfølgelig mange åbenlyse fordele ved at få en grønnere virksomhed, men kan det betale sig i forhold til de løsninger du allerede har? Mange er i tvivl, om de grønne løsninger er dyrere, og om de grønne teknologier er lige så gode. Dette kommer naturligvis an på, hvilke ændringer du foretager dig, og hvilke løsninger du vælger. Der findes for eksempel et hav af bæredygtige muligheder, som enten er lige så gode eller bedre i forhold til det traditionelle produkt. Der findes også grønne teknologier, som ender med at være billigere, da man med tiden har fundet mere naturlige løsninger. Men hvor skal din virksomhed starte?

Det behøver ikke være en tidsrøver

Du har sikkert en masse andet at tage dig til, når du er på arbejde, så det kan virke uoverskueligt at skulle i gang med at omstille hele virksomheden, hvis I ikke har mange grønne løsninger på nuværende tidspunkt. Tag derfor én ting af gangen og undgå på den måde, at det fylder for meget og fjerner fokus fra dine arbejdsopgaver.

Start for eksempel med et type rum af gangen i jeres virksomhed eller institution. Noget så simplet som jeres toiletter kan være et udgangspunkt. I kan eksempelvis investere i grønne miljøcertificerede rengøringsprodukter, bæredygtige håndtørrere eller vandfrie urinaler. Det er ikke enorme tiltag, men det vil bidrage til at gøre jeres virksomhed mere grøn. Derudover vil det hjælpe med at sende et godt signal udadtil og vise, at netop din virksomhed tænker på fremtiden.

 

Previous ArticleNext Article