Hvor meget betaler du for din forsikring? Kommentarer lukket til Hvor meget betaler du for din forsikring? 518

Er du en af de mange, som er i tvivl om, hvad du betaler for dine forsikringer, eller hvad der synes at være en rimelig pris for, hvad enten det er din indboforsikring, bilforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring osv. Så følg med i denne artikel. Vi vil her komme ind på måder at spare på dine forsikringer og ydermere nødvendigheden af hver forsikring.

Oversigt over forsikringer

Det vigtigste, når du skal tjekke, hvor meget du betaler for dine forsikringer er ganske enkelt at få et overblik. Overblikket skaber du ved at lægge et budget. Dette kan du gøre ved at åbne et Excel dokument og lave dit eget eller gå ind på din netbank og bruge deres skabelon. Du kan dog også finde et budgetskema her for at danne dig sådan et overblik. Ydermere bør du logge ind på det/de steder, hvor du har forsikringer. Dette skal du gøre for at få de rigtige tal med gebyrer og andre eventuelle tillæg.

Ydermere kan det også være en hjælp at samle dine forsikringer ved ét selskab. På den måde får du et hurtigere overblik og formentlig også større forhandlingskraft til at sænke priserne på de enkelte forsikringer.

Hvor kan der eventuelt spares?

For at spare nogle penge kan man først og fremmest mindske de gebyrer, der er på dine forsikringer. Disse gebyrer kan være til på grund af flere betalingsterminer over et år i stedet for 1 betaling om året. Dog vil dette også resultere i et budget med en påkrævet startkapital, så kontoen aldrig ryger under 0 kr. i de perioder et højt beløb bliver trukket.

Derudover er der også oftest rigtig mange penge at spare ved at sammenligne forskellige forsikringer. Dette kan gøres med en simpel forsikringsberegner ved de forskellige forsikringsselskaber på nettet.

Hvis du er ekstra god og virkelig vil have de billigste forsikringer, så tager du telefonen op og prutter prisen ned med de bedste forhandlingsevner, du nu engang har.

Selvom du måske har haft det samme forsikringsselskab og du tænker, at du får fordele fordi de anskuer dig som værende en loyal kunde, bliver det bare unfair for dig, fordi du højest sandsynligt kan finde en forsikring billigere et andet sted.

Udover at skifte forsikring eller forhandle bør du også få styr på hver enkel ting, dine forsikringer inkluderer – altså hvordan du er dækket. Som eksempel behøves du ikke en indboforsikring, der dækker skader op til 3 mio., hvis du kun har værdier for 1 mio. Du behøves heller ikke en verdensdækkende rejseforsikring, hvis du kun rejser i Europa. Så vær her opmærksom på dine behov og få forsikringerne til at dække det i stedet for at være overflødigt dækket. Overflødighed koster og er dermed overflødige penge.

 

Hvor meget kan jeg spare?

I gennemsnit er der meget at spare på hver forsikring, hvis bare man benytter sig lidt af det, som blev beskrevet overstående i denne artikel. Det siges, at hvis befolkningen ledte efter besparelser på deres forsikringer, skulle der være i gennemsnit 2000 kr. pr. forsikring at spare om året. Derudover siges det også, at du som forbruger roligt kan gå efter prisen. Ikke nok med du selv får en billigere pris, er du også med til at øge konkurrencen i hele branchen, hvilket er til fordel for alle forbrugere.

Faktisk kan en almindelig familie på fire spare 6000 kr. ene og alene ved at flytte forsikringer fra de dyreste forsikringsselskaber, som nyder godt af mange loyale kunder til de billigere forsikringsselskaber. Og husk disse sparede penge er bare ved et hurtigt skifte. Herefter kan du begynde at forhandle og sammenligne imellem de billigere forsikringer.

For at du har lidt at sammenligne med, bør du indhente tilbud fra 3-4 forskellige forsikringsselskaber.

Selvom du nu har fået styr på, hvad du betaler for dine forsikringer, mindsket eventuelle gebyrer, lagt et budget og fundet og forhandlet dig frem til de billigst mulige forsikringer, stopper besparelsen ikke her. Konkurrencen på markedet tvinger nemlig forsikringsselskaberne til at sænke priserne, og du bør derfor også revurdere, hvad du giver for dine forsikringer én gang om året.

Previous ArticleNext Article