Planlæg julegaveindkøbene i god tid, og red din økonomi i juletiden Kommentarer lukket til Planlæg julegaveindkøbene i god tid, og red din økonomi i juletiden 292

Alle ved, at juletiden kan være en ret så dyr tid på året. Ikke nok med, at vi skal til julefrokoster, som i mange tilfælde ofte ender i byture, hvor der bliver brugt penge, og at vi ofte bruger penge på nyt tøj til julefrokosterne, så skal der gives gaver til familie, venner og kæreste eller mand/kone. Det kan hurtigt rende op i mange penge, men hvis du er ude i god tid, kan du redde din privatøkonomi.

Lav en gavepost i dit budget

Hvis du har et budget over din privatøkonomi, hvilket er fornuftigt at have, så kan du med fordel lave en post i budgettet, der hedder gaver. Du vil unægtelig skulle købe flere gaver i løbet af et år, så hvorfor ikke sætte penge til side til det løbende, fremfor at ruinere dig selv, når fødselsdage, bryllupper, jubilæer og julen nærmer sig.

Køb, når der er tilbud

I løbet af et år finder butikker altid forskellige anledninger til at holde udsalg og sælge ud af deres varer med rabat. Som eksempel er der altid Black Friday udsalg i slutningen af november, og hvis du allerede til den tid har planlagt, hvad du vil give i julegave, kan du spare mange penge på gaveindkøbene. Du kan eksempelvis også tilkøbe ting til et produkt, og derved spare penge.

Vær kreativ og lav selv gaver

Det kan lyde som noget børnene gør, men det er faktisk muligt at lave mange, flotte ting selv, som kan gives i julegave – de fleste tager dog noget tid, hvorfor det er en god idé at planlægge det. Er du lidt fingersnild, kan du eksempelvis strikke en trøje til din mor, hækle viskestykker og karklude til dine børn, bygge en kommode af genbrugstræ til din kone eller måske male et maleri til din far.

Previous ArticleNext Article