Bliver dine øjne hurtigt trætte? Kommentarer lukket til Bliver dine øjne hurtigt trætte? 316

Så er det nok på tide at få tjekket dit syn. Også selvom du i forvejen bruger briller eller kontaktlinser. Når det kommer til synet, er det vigtigt at få det tjekket løbende. For synet er unægtelig et af de vigtigste organer. Og du er ikke sikret, selvom du allerede har briller eller kontaktlinser, da synet ændrer sig hele tiden. Holder du ikke synet ved lige, kan det få konsekvenser på sigt.

Har du svært ved at læse det med småt? Skal bogen længere og længere væk, eller tættere og tættere på? Så er det et tegn på, at dit syn trænger til en opdatering. Trætte øjne og hovedpine er typiske tegn på, at dine øjne trænger til et tjek.

Nærsynet eller langsynet?

Du har måske lagt mærke til, at nogle ting skal længere væk eller tættere på, for at du kan læse det. For det første er det et tegn på, at det er på tide at gå til en optiker. Optikeren foretager en synstest og vurderer, hvorvidt du skal have briller, og om du er nærsynet eller langsynet. Er det første gang, du går til en optiker, vil de også finde ud af, om du har bygningsfejl.

Er du nærsynet, betyder det, at ting skal meget tættere på, for at du kan se eller læse det. Er du derimod langsynet, skal tingene også længere væk. Pudsigt nok kan du sagtens starte ud med at være langsynet og så sidenhen blive nærsynet. Når det er afklaret fra optikerens side af, hvad dit behov er, kan du så overveje, om du er til briller eller kontaktlinser.

Previous ArticleNext Article