Sådan får du en sundere livsstil som ryger Kommentarer lukket til Sådan får du en sundere livsstil som ryger 255

Det oplagte budskab ville jo være at kvitte smøgerne. Det er dog ikke alle, som kan gennemføre et traditionelt rygestop eller i det hele taget har lyst til at kvitte smøgerne. Det betyder dog ikke, at man ikke kan sænke mængden af de kræftfremkaldende stoffer, som tobakken er blevet så kendt for. Der findes nemlig en måde, hvorpå man kan sænke mængden af kræftfremkaldende stoffer, som man indtager uden at kvitte sin vane helt.

Skift til en e-cigaret

En e-cigaret er helt forskellig fra traditionelle tobaksprodukter af flere grunde. For det første, så er den proces, som væsken undergår helt forskellig fra den forbrænding, som et tobaksprodukt undergår. Når du tænder en cigaret, så sætter du ild til en tørret plante og inhalerer røgen. På den måde introducerer du mange af de såkaldte frie radikaler til dit system. Disse frie radikaler kan være med til at skade cellemembraner og DNA’et i din krop. Det er præcis tæmningen af disse frie radikaler, som antioxidanter hjælper imod. Når du til gengæld bruger en e-cigaret, så sker der bare en simpel fordampning og du får derfor ikke introduceret lige så mange skadelige stoffer ind i dit system. Det er en meget sundere måde at få dækket sit nikotinbehov på, men før man køber en, så kan det være rart at have styr på basisbegreberne, som er forbundet med disse maskiner.

Sådan er en e-cigaret opbygget

E-cigaretter er overordnet opbygget af et batteri, en coil, et væskekammer og et mundstykke. Batteriet er der for at levere strøm til coilen, som er den fordampningsmekanisme, som omdanner e-væsken til den damp, som man inhalerer. Man starter sin e-cigaret ved at trykke på en knap, som aktiverer coilen, så man kan inhalere umiddelbart efter at have trykket. Når man så inhalerer, vil væsken blive henover coilen og blive til damp, som kommer ud af mundstykket og ned i ens lunger. Med denne viden i baghovedet er det mere overskueligt at skulle vurdere de forskellige e-cigaretter og sætte dem op imod hinanden. Man skal dog også tage stilling til, hvilken væske man skal bruge, og dette kan vise sig at være en måde at kvitte vanen helt på.

E-væske og rygestop

E-væske, eller e-juice, er unikt, fordi man kan ændre både smagen og nikotinindholdet i den. På den måde kan man finde en smag, som man synes rigtig godt om og man kan opleve mange forskellige smage, som varierer i langt højere grad end normal tobak. Det giver også en muligheden for at skifte til væske med gradvist lavere indhold af nikotin, hvilket kan gøre et eventuelt rygestop en del nemmere, fordi man kan trappe ud i stedet for at stoppe helt. På den måde kan man gradvist trappe ud af nikotinen og til sidst smide den helt og bare inhalere damp. Hvis ma ikke vil det, så kan man også blande væsker med meget høje koncentrationer af nikotin, som man aldrig ville kunne opnå med de tobaksprodukter som findes på markedet i dag. 

Previous ArticleNext Article